Saksan matka


Tarkoituksena on lähteä serkkutytön häihin 20.7 Saksaan Beverniin. Aluksi ajattelin, että vuokraan asunto-auton, mutta luovuin siitä ajatuksesta.

Joten sitten tutkimaan lentoja saksaan.

Sehän löytyi äkkiä Tampere-Bremen-Tampere Ryanair 5 henkilö. 

Matka alkaa ke 17.7 ja paluu ke 24.7

Rayanairin hinta 2 aikuista ja 3 lasta, rattaat ja yksi laukku 20 kg hintaa yhteensä kaikilta meno-paluu 525 €. Huomioitava,  että yksi 20 kg laukku maksaa 80 euroa meno-paluu. Oma lastenturvaistuin autoon lentokoneessa 20 €.

Auton vuokrasin rentalcar.com kautta. Vuokrasin bmw 5-sarjan farkun 442 e/ viikko. 2 kuskia.  Vuokrausfirma oli Caro Bremen. Sieltä oltiin yhteydessä ja ilmoitettiin että BMW on loppu. He tarjoavat tilalle Kia Sorentoa. Laitoin viestin, että en ole vuokrannut Kiaa vaan BMW 5- sarjan farkun ja sen haluan tai vastaavan  M-B E farkun. Sieltä todettiin, että BMW on loppu, mutta käykö M-B ML maasturi. Sellainen sieltä on nyt tulossa Breminin kentälle. Katsotaan nyt onko siellä sittenkin KIA odottamassa.

Hotellin olen varannut aivan summissa. Olen käyttänyt Booking.com ja hotels.com sivuja. Ei ole aivan yksikertaista saada 5 henkilöä saamaan hotelli huoneeseen ja vielä häkkisänkyä.

Tuo vaatimus 5 samaan huoneeseen rajoittaa aika paljon hakuja. 

Varasin suoraan Cellestä ke-pe 2 yötä Hotelli Celler Hof. Hinta 155 € / per yö / perhehuone.

http://www.cellerhof.de/


Hotellissa on perhehuone, jossa on kaksi erillistä makuuhuonetta. Bremenistä on 120 km matka Celleen.

Perjantaina on tarkoitus ajella sitten Beverniin, jossa häät ovat, sieltä on meille varattu majoitus myös perhehuoneeseen. Hinta 50 € /per yö. Cellestä Beverniin on noin 110 km matka. 

Bevern Forst Gasthof

http://www.alter-weserhof.de/index.php?article_id=33


Bevernistä lähdemme sunnuntaina kohti Bramschea, matkaa 170 km. Täysin summissa taas varattu hotelli. Hotellin varasin booking.com kautta.

Hotelli on Idingshof Hotel & Restaurant. Hotellissa on perhehuone, jossa on kaksi makuuhuonetta. Hinta 170 € / yö. 

http://www.booking.com/hotel/de/landidyllhotelidingshof.fi.html?aid=310019;label=Bookings-fi-c4H1UrRuQsgLHBO2RTgmfQS18302668506%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2230.000%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=536d22e637526d89b40a4e0c7202b198;dcid=1;checkin=2013-07-21;checkout=2013-07-23;in_a_group=on;widened_group=1;group_adults=1;group_children=1;age=8;group_adults=1;group_children=2;age=7;age=1Sitten Bramschea takaisin kohti Bremeniä matkaa 110 km. Bremenistä on varattu lentokenttähotelli viimeiseksi yöksi hinta 200 €, kaksi huonetta, joissa on väliovi.

http://www.booking.com/hotel/de/atlantic-vegesack-bremen.fi.html?aid=310019;label=Bookings-fi-c4H1UrRuQsgLHBO2RTgmfQS18302668506%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2230.000%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=536d22e637526d89b40a4e0c7202b198;dcid=1;checkin=2013-07-23;checkout=2013-07-24;group_adults=1;group_children=1;age=8;group_adults=1;group_children=2;age=7;age=1;srfid=b301c9bb85aab0b063ac5a2b92225cf70e48d998X5

Rahaa on siis mennyt tähän mennessä 

Lentoliput 525 € 
Auton vuokra 442 €
Celle Hotel 155 € x 2 = 310 €
Bevern  Forst 60 € x 2 = 120 €
Idingshof Hotel  140 € x 2 = 340 €
Atlantic hotel airport 200 €

Yhteensä 1937 € , tähän päälle ruuat, bensat ym. Viikko saksassa 5 henk. 

Tarkoituksena on ajella vähän siellä ja täällä ja katsella paikkoja

1.päivä

No niin reissu alkanut. Erittäin kätevä lentää Ryanairilla Pirkkalasta.

Lento lähti tänään ke klo 10.00 Paikalla piti olla 9.30.

Se, että matkalaukku maksoi meno-paluu 80  e/ 20 kg. Niin rattaat olivat ilmaiset ja lasten turvaistuin aivan hervottoman kokoinen maksoi 20 € / menopaluu. Kaikki toimi kentällä hyvin ja samoin koneessa. 10 € sai lapset koneessa ruokittua.

Perillä Bremenissä oli nimilapulla varustettu mies vastassa jossa meitä odotti auto aivan ovella.

Meille oli aluksi luvattu Kia. Mutta ovella olin aivan uusi musta M-B ML 350 cdi bluetech. Suomessa varmaan maksaa 100.000 € ko auto. Tämä auto maksoi viikoksi 420 €, kuten yllä kirjoitin.
No ei se aivan kuin elokuvissa mennyt. Kolariomavastuu oli 1200 €, joka varataan Visalta jos jotain sattuu. No niin minun visa raja sattui olemaan 1000 €. Äijä tuumasi, auto jää tähän. Hienoa. Onneksi Bremenin lentokentä vastapäätä oli McDonals jonne kersat pääsi syömään.

Eli Visan limiitti piti saada Bremenin lentokentällä nostettua 1200 €. Ei kun puhelu paikalliselle Osuuspankkiin ja puhelin numeroa ei mistään. Sillälailla. No sain pankin numeron ja sieltä ohjattiin luottokunnalle. Nosto 2000 e kävi kädenkäänteessä.

Ja homma lähti pelittämään. Eikun menoksi lähimpään kauppaan ostamaan vettä ja leipää lapsille.

Voin kyllä sanoa, että uusi ML mersu on kyllä hieno päästellä. 7 lovinen automaatti. En tiedä paljonko siinä on polleja mutta tuntuu että riittävästi. 160 km/h oli oikein sopiva matkavauhti. Autossa oli kaikkia herkkuja kuten jos ajoi liiaan lähellä jonkun perää auto alkoi hidastamaan ja jarruttamaan. Sitten vakionopeussäätimen sai seuraamaan edellä ajavan nopeutta. Aika hieno kun jonossa pitää ajaa. Tosin autolla oli ajattu 7000 km.

Bremenistä ajoimme Celleen sen reilun 100 km. Cellen kaupunkin on kyllä hieno kaupunki. Reilut 70.000 asukasta ja säilynyt täysin toisesta maailman sodasta. Meidän hotelli on tässä aivan keskustassa. Tässä on nyt päivä pyöritty ja ilma on ollut mitä mahtavin.
Hotelli Celler Hof on toimiva hotelli ja perhehuone erittäin tilava. Siinä on kaksi erillistä makuuhuonetta. Toimii lasten kanssa. Hotellin vieressä oli myös puisto ja linna.

Huomenna kohti Serengeti puistoa. 2. Päivä

Aamulla Hotelli Cellerhoviin aamiaiselle klo 7. Paikka oli täynnä Norskeja.

Klo  8 lähdimme Serengeti Parkkiin.

http://www.serengeti-park.de/en/welcome.html

Olipa melkoinen puisto. Onneksi lähdimme ajoissa. Tulimme paikalle noin klo 9.

Paikka aukesi klo 9.30. Viisi kaistaa oli täynnä autoja jonottamassa. Sitten piti vaan arvata mille kaistalle.

Kolme vasenta meni parkkipaikalle ja sieltä Bussiin, joka lähti kiertämään puistoa. Kaksi reunimmaista oli henkilöauto kaistoja.Tämä tarkoitti sitä, että noin 10 km ajon puiston läpi omalla autolla. Samaan tapaan kuin Kollmarden. (Ei löydy Saksassa ruotsalaista oota)

Kaksi tuntia kesti ajo läpi kiraffien, leijonien, sarvikuonojen jne jne. Yksi laama ei meinannut millä mennä edestä pois uudessa ML mersussa on joku peräänajo tunnistin, se ajatteli, että olen ajamassa perään eikä auto liikkunut mihinkään. Aikansa nappuloita kun paineli sai tämän systeemin pois päältä ja sai hienovaraisesti Laaman siirrettyä sivuun.


Sattumoisin autokin ilmoitti suomeksi keskellä ruutua SUN TÄYTYY MENNÄ


Olen myös Kollmardenissa käynyt ja tämä noin tuplat suurempi. Aika hieno kokemus ainakin lapsille. Ihmettelyä piisasi.

Tämän kahden tunnin jälkeen jalkauduimme varsinaiseen puistoon. Siellä oli vielä apinat kiertämätttä jne.

Ja sitten oli vielä oma huvipuisto, joka oli harvaan rakennettu, joten kävelyä tuli aika tavalla.
Suositten kyllä ehdottomasti tätä Serengeti Parkia perheille. Päivä menee niin että heilahtaa.

Liput maksoivat aikuisilta 28 € ja lapset 22 €. Autonkuljettaja pääsi ilmaiseksi kun oli tulostanut lipun netistä. Onneksi olin sen jo tulostanut Suomessa. Eli meidän 5 henk perheelle lysti maksoi 71  €. Ja alle 3-vuotias pääsi ilmaiseksi.  Ja tämä sisälsi kaikki 4 erilaista puistoa. Vesipuistoon emme menneet sillä oli suoveneillä ajelua. Ei päässyt rattaiden kanssa. Näissä kolmessa oli jo ihan riittävästi näkemistä.

Ilma on ollut 28 asteista. Oikein hyvä.

Oli se mielenkiintoista ajella vuokrautolla eläinten seassa omalla vastuulla. Kuinkahan olisi kasko korvannut ? Vähän hiki tuli pintaan kun pari härkää siinä puolen metrin päässä vähän taisteli. Ei ollut kaukana, että sarvet olisivat olleet kyljessä. Tämä saman reitin voi siis mennä myös yrityksen bussilla, joita siellä menee edestakaisin.

Alue on todella laaja, parkkipaikkoja on paljon ja ruoka/vessa huoltotiloja runsaasti. Eikä ruokakaan maksanut maltaita. Ensim ranskalaiset perunat 1.9 €

Alueella on ilmeisesti 1500 eläintä ja alueen koko on yli 20.000 neliötä. Suosittelen pienemmille rattaita. 

Ja Kirahvit todellakin söi autosta ruokaa. Meilläkin oli kattoluukku ja sieltä se kirahvi pällisteli saisko ruokaa.

Huomenna olisi tarkoitus siirtyä kohti Beverniä serkkutytön häihin. Mielenkiinnolla odotan, onko ne saksalaiset vai suomalaiset häät vai siltä väliltä. Tuleva mies on saksalainen.

Vielä vähän kävisi taapertamassa Cellen katuja.

 
3. Päivä.

Aivan ensiksi aamulla menimme kylpylään Bevernissä.

Paikan nimi oli Celler-Badeland

http://www.celler-badeland.de/index.html

Hieno kylpylä, jossa oli niin piha kuin sisäaltaat ja omat saunaosastot. Valitettavasti emme ymmärtäneet ostaa "kolikkoa" saunaosastolle. 5 henk liput olivat 18 e. Ilmeisesti saunaosaston hinta olisi ollut 5.5 € lisää. Mutta sitä ei yritetty edes myydä. Oikein hyvä kylpylä lapsille oli liukumäet ja lasten altaat ym.

Cellen lähellä oli myös laadukas leirintäalue campingpark sudheide. Noin 10-15 km Cellen keskustasta. Mainostivat itseään 5 tähden alueeksi ja kyllä se siistiltä näyttikin

http://www.campingpark-suedheide.de/en/seiten/index.php


Aamulla lähdille Cellestä kohti Beverniä. Siirtymä oli reilut 100 km. Välillä oli Hannover, jonka ohitimimme sujuvasti, vain Realin tavaratalossa pysähtyen.

Tuo pullovesi homma on ihmeellinen Saksassa. Lapset eivät oikein välitä noista kivennäisvesistä, mutta joka ikinen kauppa niitä lykkää. Realissa on näitä still/natural vesiä tarjolla laajavalikoima ja vielä eri makuisia. Meillä lapset ihastuivat mansikan makuiseen veteen. Joten Realista mansikka vettä peräluukku täyteen.

Hannoverin jälkeen lähdimme pikkutietä kohti Beverniä. Tie nro 240. Voin sanoa, että maisemat olivat ruhtinaalliset. Hannoverin jälkeen maisevat alkavatkin muuttumaan kumpuileviksi.

Tämä Bevern oli tyypillinen pikku saksalaiskylä jossa Linna ja Kirkko ovat keskellä kylää. Hieno linna tosin olikin, joka oli kunnostettu EU: rahoillaTässä tietoa saksaksi.

http://de.wikipedia.org/wiki/Schloss_Bevern

Majapaikkamme sijaiksi 3 km päässä Frostin kylässä, joka oli polkupyöräilijöiden ja moottoripyöräilijöiden suosima paikka. Tämä Frost on aivan Weser joen varressa.

Majapaikkamme oli pieni Gasthaus, eikä siellä Frostissa oikein muuta sitten ollutkaan. Paitsi hippien majoittama entinen maatila, jossa he entisöivät huonekaluja. Niitä huonekaluja oli koko navetta täynnä 3 eri kerroksessa. Hienosti oli entisöity ja niitä voi vapaasti sieltä ostaa.
 


4. Päivä.

Lauantai ja hääpäivä. Häät alkoivat klo 13, joten aamulla oli aikaa siinä kierrellä ja katsella paikkoja.

Frostin majatalo oli aamulla varsin hiljainen, mutta väkeä sinne alkoi päivänmittaan tulemaan. Häät olivat tämän majatalon takapihalla ns puutarhassa.

Perhehuoneen hinta oli 60 € yö ja siinä oli oma keittiö ja olohuone. Siisti ja tilava. Huoneita oli noin 10 kpl.

http://www.panoramio.com/photo/20950752

Tämä Weser joen varsi on muuten saksalaisten suosima retkeilyalue. En tiedä montako leirintäaluetta löytyy Weser joen varresta, mutta ainakin 50 km matkaa oli niitä 4 kpl. Ja kaikki vaikuttivat oikein siisteiltä.


Forstista joen lähes toisella puolella oli Weserberglandin-Camping. Alue oli aidattu ja oikein siisti. Bevernistä piti mennä lossilla joen toiselle puolelle jos ei halunnut kiertää isomman kaupungin, Holminden kautta.

Leirintäalueen nimi oli Weserbergland-Camping ja se rajoittui Weser jokeen, siellä oikein hienoja rantapaikkoja kulkimille

http://www.weserbergland-camping.com/

Leirintäalueen läheisyydessä oli myös kohtuu suuri asuntovaunu kauppa ja huolto.

Paikan nimi oli Caravan Park Muller. Jos tulee kulkimeen saksassa huolia niin tuolla ainakin oli huolto ja vaikutti asialliselta paikalta.

http://www.caravan-mueller.de/

Hääjuhla alkoi siis klo 13 Bevernin linnan kappelissa. Juhlan suoritti paikallinen tuomari. Seremonian aikana taputettiin ja välillä tuomarikin naureskeli omia puheitaan. Aika rento oli seromonia. Osallistujia oli niin Australiasta kuin Senegalista kuin Englannista, suomalaiset ja saksalaiset mukaanlukien. Osallistujia oli noin 90.

Mitään en pukeutumisesta ymmärrä, mutta sen huomasin, että voisihan suomessakin olla muitakin kuin mustia ja harmaita pukuja juhlissa. Siellä oli kansallispukuja Senegalista, Skotti ym. Ja miehet muutenkin pukeutuivat kaikkiin muihin kuin mustiin pukuihin. Suomalaiset erottuivat taas joukosta.

Kappeli oli kyllä hieno ja sen sisäpiha, missä sitten porukka kuvattiin. Linna oli kyllä juuri valmistunut entisöinnin jäljiltä ja oli hienosti entisöity.

http://www.panoramio.com/photo/90175440?tag=best

Linnan edessä oli iso navetta, joka osoittautuikin erinomaiseksi ruokakaupaksi. Sieltä tehtiin mm aamulla tuoreita vohveleita, joita lapset kyllä söivät siitä kyllä oman osansa.

Vihkimisserominian jälkeen siirryimme Forstin majataloon juhlaan. Puutarhaan oli laitettu yksi pitkä pöytä, jossa häävieraat olivat. Takit lähtivät päältä kyllä alta aika yksikön, kun lämmintä oli reilut 30 astetta ja ruokapöytä oli suoraa auringossa.
Ruoka noudettiin seisovasta pöydästä ja kokki oli tekemässä siellä pihvejä ja paistoin juuri sellaiseksi kuin sinä se halusit. Erinomainen ruoka.

Häävalssina oli Suvi Teräsniskan kappalle ja siinä se suomalainen osuus olikin. Aamuun 4 asti tulikin sitten saksalaista tavaraa tuutin täydeltä.

Juhla oli hieno ja ihmisiä oli kyllä vähän siltä sun täältä. Mielenkiintoisia persoonia.

Erikoinen kokemus tämä saksalaiset häät.


 

5. Päivä

Aamulla 8 herätys laukkujen pakkaus ja aamupalalle.

Auton nokka kohti Bramschea. Matkaa sinne oli noin 170 km, joista noin 60 km Weser joen vartta pikkuteitä ajellen. Kuten jo edellä mainitsin niin tässä 60 km matkalla oli ainakin 5 leirintäaluetta tämän joen rannalla. Muutenkin tämä tie nro 83 on melkoinen maisema reitti. Pikkukyliä ym reitin varrella riittää. Se on huomioitava, että matkan tekeminen on aika hidasta  johtuen kylistä. Nopeus pyörii siinä 50-70 km välillä. Saksalaiset kertoivat, että tämä on sellainen matkailureitti. Ja niin siellä onkin majataloja ja leirintäalueita on runsaasti.

http://de.wikipedia.org/wiki/Weser

Hamelissa pysähdyimme tankkaamaan. Huomio tästä Dieselistä. Normaali diesel maksoin 1.40 € ja superdiesel 1.70 €, mitä lie sitten ollut. Jätin superidieselin väliin.100 km ajelimme sitten enemmän tai vähemmän ruukaisella moottoritiellä. Moottoritiet on tehty siirtymistä varten ei nähtävyyksiä varten. Ja lämmintä oli 34 astetta.

Ajoimme suoraan majapaikkaamme Bramscheen, joka oli pieni 30.000 asukaan kylä, Osnabruckin yläpuolella.

http://de.wikipedia.org/wiki/Bramsche

Hotelli ol Idingshof Hotel & Restaurant. Hotellissa on perhehuone, jossa on kaksi makuuhuonetta. Hinta 170 € / yö.

Hotelli oli hyvin laadukas ja siisti. Huoneemme oli iso ja 5 henk. oikein riittävä. Suosittelen kyllä tätä hotellia.


Hotellissa oli muuten tenniskentät, saunat, squashallit ym ja hotellin aivan vieressä oli ranta ja kylpylä. Kylpylä oli vain juuri nyt suljettu huollon ajaksi kun olimme siellä.

Ilma kun sattui olemaan reilut 30 astetta varjossa, oli uimaan päästävä.  Hotellista noin 1 km päässä oli myös toinen uimaranta Darnsee, jonne piti ostaa liput. Saimme ne hotellista ilmaiseksi, koska kylpylä oli suljettu.
Ranta oli hieno ja nurmikot, mutta väkeä oli kuin pipoa. Olisi pitänyt mennä kävellen, mutta ei tajunnut, että autoa ei saanut minnekkään järkevään paikkaan parkkiin. No lapset uivat ja tekivät hiekkakakkuja innoissaan.Bramsche oli pian nähty tyypillinen pikku saksalaiskylä, sillä erotuksella, että siellä oli aivan järkyttävän kokoinen "kodin Anttila" se koostui kolmesta eri isosta rakennuksesta. Paikan nimi oli Mobel Staas. Muita kauppoja ei siellä kylällä siten oikein ollutkaan.

Ostnabruck sijaitsi noin 15 km päässä Bramnchen eteläpuolella.  Ostnabruckissa oli noin 160.000 asukasta ja sieltä löytyi jo sitten vaikka ja mitä. Muuten Ostanabruckin junaturmassa tammikuussa 1918 menehtyi kaksitoista suomalaista jääkäriä

http://fi.wikipedia.org/wiki/Osnabr%C3%BCck

Kuva hotellin takapihalta.6. Päivä

Aamiainen Idingshofissa. Ei mitenkään älyttömästi väkeä vaikka huoneita oli millä mitalla tahansa. Varauksen yhteydessä väitettiin, että hotellissa on ilmastointi. Veikkaan, että sitä ei ollut. Sen verran lämmin oli myös yöllä.

Aamiaisen jälkeen menimme kiertämään tämän Mobel Staas liikkeen jossa nähtävää olikin aika tavalla. Pelkästään eri keittiöitä oli reilusti yli 50. Varsin mielenkiintoisia sohvatuolia vanhuksille. Tuolissa oli kaksi nappia joista tuoli meni perinteiseen makuuasentoo ja jalka osanuosi ylös. Toinen nappi nosti tuolin sananmukaisesti ylös.

Tämä ylösnosto tarkoitti siis sitä, että tuolista ei tarvinnut nousta ylös laisinkaan vaan tuoli nosti ihmisen lähes kävelyasentoon. Firman nimi oli Hukla joka näitä tuoleja teki. Tuolin hinta oli 599/ 799 €. Verhoilusta riippuen.


Tuoli ihmettelyn jälkeen siirrtyimen Bramschea katselemaan. Ajoille keskelle kylää. Ja taas nämä parkkipaikat ei mistään meinannut löytyä. Ajoin yhteen parkkihalliin ja max korkeus oli 1.80m Jätin väliin kun ML saattoi olla juuri tuon verran korkea. En viitsinyt testata. Bramchen keskusta ei herättätnyt mitenkään tunteita puolesta eikä vastaan. Kävelykadut ja isot kaupat ympäröivät kävelykatua. Onneksi kaupoissa oli ilmastointi, koska ilma oli noin 34 asteista. Kengät ovat saksassa huomattavasti edullisempia kuin suomessa. Lapsille tuli ostettua kesäkenkiä muutamat.

Jäätelö meni ja se oli kohtuu halpaa annos maksoin noin 1 e ravintolassa.

Ruokaa piti saada ja lähdimme ajelulle kun yksikertaisesti ei viitsinyt enää helteessä kävellä pitkin Bramschea. Jotenkin päädyimme Ikea pihaan. Sinne menimme syömään. Lihapullat spagetti teki kauppansa. Ikea ei oikeastaan mitenkään eronnut suomen Ikeasta. Ainostaan tuotteet olivat vähän eri sävyisiä.

Syönnin jälkeen suuntasimme takaisin kohti hotellia ja aloimme etsimään kylpylää. Bramschesta ei sitä oikein löytynyt koska hotellin viereinen kylpylä oli suljettu. Google pelasti jälleen tilantaan.

Hotellissa oli yleisökoneena imac ja huoneissa ilmainen wlan, joka toimi miten sattuu. Imacillä sain selville että Osnabrukissa oli iso kylpylä.

Sinne sitten. Kylpylän nimi oli Nettebad. Valtava kylpylä jossa oli sisäosastot ja ulko-osastot ja omat saunamaailmat. Hinta oli viideltä hengeltä 14 € / 90 min. Ja seuraavat 20 min aina euro lisää.

Kävelin pokkana saunaosastolle ja siellä oli vain naisia. Joku nainen sitten ystävällisesti sanoin, että maanantai on aina naisten päivä. No ei sitä kukaan meille sanonut. Emännällä menikin sitten reilusti aikaa saunamaailmassa, jossa kuulemma oli useita eri saunoja, mutta yhdessäkään ei ollut kiusta. Lämpöä oli kuulemma liikaakiin ja aivan liian kuivia. Turkkilainen höyrysauna oli kuulemma paras.

https://www.nettebad.de/startseite.htmlTuolla oli muuten yksi aika hurjista vesiliukumäistä, sen aloitus oli suoraan alaspäin. Se lähti tuolta rakennuksen tornista. Aivan huipulta.

http://www.youtube.com/watch?v=Cgs-DlZsfoI

Tämän kylpylä reissun jälkeen kävimme syömässä Mäkkärissä iltapalat ja takaisin hotellille.

7. Päivä.

Bramsche tuli nähtyä ja takaisin kohti Bremeniä. Bramschesta oli matkaa Bremeniin noin 110 km.

Navigaattoriin osoitteeksi Atlantic hotel ja matkaan. Bremenissä olikin kaksi Atlantic hotellia ja tietysti menimme väärään. Varaamamme hotelli oli Atlantic hotel airport. No tuli samalla Bremen ajeltua ristiin ja rastiin ja nähtyä  raitiovaunukolari ja toistakymmentä raitsikkaa oli perässä jonossa.

Tämä hotelli oli aivan Bremenin lentokenttää vastapäätä, toinen hyvä hotelli oli Holiday In. Näistä molemmista hotelleista oli matkaa Ryanairin terminaaliin alle 200 metriä.

Hotellissa ei ollut perhehuonetta, joten otimme kaksi huonetta joissa oli väliovi. Hotellihuoneet olivat väliät. Auton tyhjennys ja kerroin virkailijalle, että soittaa vuokrausfirmaan, että saa tulla auton hakemaan. Avaimet jätin hotellin respaan. Ainut vaan että unohdin tankata auton, mutta varmaan ne laskulla muistaa.

Perhelippu ratikkaan maksoi 8 € ja se oli voimassa koko päivän. Ratikat kulkivat aivan hotelin edestä.  Ratikoilla oli helppo liikkua rattaiden kanssa. Ei tuottanut mitään ongelmaa. Ratikkalinja oli 6.
Kiertelimme Bremenin keskustan, raatihuoneet, kirkot ym. Bremenissähän on varsin hieno tuo vanhakaupunki.Tuossa kävelykadulla oli myös iso tavaratalo, josta sitten keräsimme matkamuistot reissusta.

Ravintoloita ym oli paljon alueella. Myös kaupoista sai valmista ruokaa, jota ostimme ja söimme.

Ja illaksi takaisin hotelliin ja pakkaamaan.

Maksoin huoneen illalla. Ja yllätys yllästys Visa ei toiminutkaan. Joten suosittelen ehdottomasti että matkalla on kaksi visaa mukana ja rahaa. Onneksi meillä oli sekä rahaa että toinen visa, joten tilanteesta selvittiin ilman mitään sen kummempaa härdelliä. Samoin kävi myös Ikeassa emännälle, että visa ei toiminut ruokapaikassa.

8. Päivä.

Oli pakannut illalla jo tavarat valmiiksi rullakkoon, joten aamulla kello 5 herätys, ja rullakolla kohti Ryanairin terminaalia. Kappas vaan jono pihalle asti. Siellä oli meitä ennemmin lähdössä kaksi muuta Ryanairin konetta.

Kävin viemässä ruumaan menevät tavarat, siis matkalaukun, rattaat ja lastenistuimen ruumaan. Se meni sujuvasti 10 min. Tämän jälkeen hain hotellilta pari käsimatkatavara laukkua ja menin jonoon.

Aamiainen alkoi hotelilla klo 5.30 ja sieltä sai tehdä myös eväät.

Ryanairilla on oma terminaali Bremenissä ja aivan sitä vastapäätä on MacDonalts.
Lentäminen Ryanairilla on helppoa kun vaan tekee juuri niin kuin ohjeissa sanotaan, eikä mitään muuta.

Kaikki punnitaan ja kaikki mitataan. Raattaat saa viedä ruumaan tai kärrätä suoraan portaille ja on ilmainen.  Auton lastenistuin maksaa 20 e meno/paluu max 20 kg. 20 kg laukku maksaa 80  e / menopaluu.

Edessäni oli kiinalaistyttö, jonka käsimatkatavara painoi 12 kg. Lisämaksu 60 €. Minulla oli kalavaaka mukana, jolla oli helppo punnita laukut. Kaikki toimi ajallaan ja henkilökunta oli ystävällistä. Koneessa kaikki saa ottaa minkä paikan haluaa. Muutaman paikan saa varata ja se maksaa 10 €/ per paikka. Emme varanneet mitään paikkaa. Esim Bremenissä olimme jälkipäässä koneessa, niin lentoemännät järjestivät meille paikat, siten että saimme olla vierekkäin.

Kone lähti tasan 6.30 saksan aikaa. Eli perheemme oli koneessa 1 h 30 min heräämisestä, ja lapset olivat syöneet myös aamupalan hotellilla.

En voi muuta sanoa, kun liput vaan saan netistä tilattua, kaikki on se jälkeen helppoa Ryanairillakin.

Kokonaisuutena matka oli onnistunut. Ja reissun kokonaiskustannukset olivat noin 2500 €, mikä on mielestäni aivan kohtuullinen kun ottaa huomioon, että matkassa oli 5 henkilöä ja majoituimme laadukkaissa paikoissa ja tälläinen auto oli kokoajan vuokralla. Muuten rekisterikilvessä oli edelleen laaman karvoja.


Tämmöinen reissu onnistuu vallanmainiosti siis pienten lasten kanssa. Ikää 8 v, 6v ja 1,9v. Kilometrejä tuli reilut 1000, ja jos suoraa olisi ajanut niin 600 km olisi pärjännyt.

Ei muutakuin seuraavaaa reissua suunnittelemaan.

Valokuvia klikkaamalla saat suoraan katsottua kuvat.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti